Další rok před náma!

Ať už děláte cokoli, je dobrý si zhodnotit určitý časový období. 

A kdy je lepší chvíle než o Vánocích? Všude panuje klidná atmosféra, nikdo nic nedohání, nepřehání a nepřesvědčuje Vás, že právě on je ten poslední a nejdůležitější, kdo potřebuje dárek pod stromeček. 

Vtipný, že? 

No ale s tím zhodnocením o Vánocích jsem to myslel vážně :)

Na chvíli se zastavit a říct si: "splnil jsem si předsevzetí z minulýho roku? Ne? Nic se neděje, můžu si to dát za úkol na další rok a přidat k tomu další!"

Musim říct, že si žádný nedávám. Kdo se na sebe má dívat, když ví, že ho nesplní ani v dalším roce :D

Jediný za čim si stojim - ať je následující rok minimálně tak dobrej, jako ten minulej!

Tak já se teda pozastavim nad rokem 2015.

Jednim slovem změna! Proč? Protože změny nutěj člověka učit se nový dovednosti, zvykat si na nový návyky a tak dále. 

Letos jsem se mnohem víc začal věnovat svatební fotografii, byl jsem na workshopu u Vojty Hurycha (jiný kafe), následně jsme si po sezóně byli sednout s kolegama svatebníma fotografama a já zjistil, co chci dělat. Mám radost, když mi něvěsta se ženichem zpětně napíšou, že je to moc bavilo a jsou nadšený z fotek. Respektive mám pocit, že dělám radost jiným lidem :)

Dalším milníkem v mojí fotocestě životem je změna techniky, kterou používám. Do léta jsem byl věrným uživatelem Canonu a vcelku spokojeným. Pak ale přišla Romča (rmj) a nabídla mi na zkušenou kompaktnější foťáky Fujifilm. Propadl jsem jim a osvědčený profi Canon šel z domu :) 

Protože svatební fotka není to jediný čemu se věnuju, přišla od Romči/Fujifilmu další nabídka - dělat lektora sportovní fotky. Asi náš projekt storyoftheshot.com neni k zahození a posunul nás všechny o kousek dál. Výzvy, v tom co mě baví, mají automatickou odpověď - ANO.

I když nejsem řečník, ohlasy návštěvníků byly pozitivní, a já pro Vás zkusím následující workshopy dělat o něco lepší a zajímavější.

V lednu totiž začnou zimní ws na horách, tam kde to mám rád :) 

Dalšími novinkami, které mě v letošním roce potkaly, jsou spolupráce s firemní sférou. Nezní to moc příjemně, ale já potkal skvělé lidi, kterř v nich pracují. Ať už to byli markeťáci a šéfové Contipro group, náš trenér Cába ve 3D Fitness nebo Kamil Feifer v Bikero.cz

Tím bych asi rekapitulaci letošního roku 2015 ukončil a přešel k poděkování. 

Romčo díky za Fujifilm family!

Díky mé nejvíc trpělivé přítelkyni (nechápu, jak to se mnou zvládá :)

A další velký díky patří rodině, která nám letos pomohla předělat si nový hnízdečko lásky!

Tak teď už Vám chci jenom popřát pohodový prožití svátků a do dalšího roku bez předsevzetí!

Přece se nebudete trápit, že to neplníte! :)

Pepa, fotograf a lektor.