Budu psát o tom co dělám!

Přišla změna techniky a webu. Rozhodl jsem se, že budu dělat něco navíc - psát o tom co dělám, jaké potkávám lidi a jejich příbehy. 

Prvním je firma Contipro, která mě během pár návštěv chytla za srdce.

Včera jsem byl na oslavách 25 let výročí od založení firmy.

Tentokrát to neni uplně o fotkách. Měl jsem možnost (a doufám, že dál budu mít) potkat několikrát generálního ředitele (majitel) Vladimíra Velebného a jeho paní Zuzanu Bubnovou (výkonná ředitelka), kteří spolu budují firmu Contipro.  Web firmy zde.

Krátce o firmě:

Specializují se na výrobu kyseliny hyaluronové pro kosmetický trh, farmacii, tak i pro veterinární účely. 

Přístup firmy k vývoji, vědě, podpoře vzdělání a okolí:

A to je to, co mě zaujalo. Firma ačkoli je výrobní, tak velkou část svých investic věnuje vývoji a vědě. Na tomto přístupu má zásluhu právě pan Velebný, který si plní sen. Dává možnost mladým vědcům rozvíjet svůj talent a posunout vědu o kousek dál, což dokazují výsledky firmy + samozřejmě zúročuje své znalosti a přispívá přímo do vývoje. Firma vlastní nespočet patentů, inovací, článků v odborných publikacích atd. Včera jsem byl svědkem, jak z kyseliny hyaluronové dělají nanovlákna. V přístroji, který sami vyvinuli, a který mají ve svém portfoliu produktů.

Podpora vzdělání v okolí firmy je další směr, kterým se Contipro ubírá. Jednak nabízí práci mladým vzdělaným lidem s cílem pracovat v perspektivním vědeckém prostředí, ale také sama se angažuje ve vzdělání už od školky, díky paní Bubnové. Program Erudio je toho příkladem. Školka v Žamberku, kde jsou na 13 dětí 3 učitelky a z toho jedna Kanaďanka mluvící jen anglicky. Děti jsou celý den zábavnou formou vzdělávány a připravovány ke studiu. 

Samozřejmě k tomu, aby mohla firma podporovat vzdělání, investovat do vývoje a vědy - musí mít zisk. Málokdy se mi líbí byznys, jakým firmy vydělávají peníze. V tomhle případě jde o výrobu látky, která je blahodárná snad ve všem, v čem se používá.

To je to co mě baví! 

Takže včera proběhla oslava 25 let od založení Contipro a s tím i otevření nové výroby, kde jsem byl :)

Snad Vás to takhle bude taky bavit :)) 

text + foto: Josef Šulc